Forum Manga.pl
:: Popularne Serie ::
»
Sailor Moon
»
Sailor Moon: Sacrifice
Username:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Password:
Manga.pl
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Szukaj
Zaawansowane Szukanie
[Zamknij]
Kalendarz
Zaloguj się
Porządki po zmianie skryptu
Wszelkie problemy proszę zgłaszać adminom ( oby ich nie było )
Strony:
1
[
2
]
3
4
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Sailor Moon: Sacrifice (Przeczytany 5809 razy)
Tohru_chan
Uzytkownik
«
Odpowiedz #15 :
Listopad 25, 2009, 06:31:08 »
szkoda że się jednak nie doczekam tej wersji..
szara
Uzytkownik
«
Odpowiedz #16 :
Grudzień 20, 2009, 05:08:13 »
Hej mam dobrą wiadomośc jeżeli oczywiście jest prawdziwa,podobno wznowili projekt Sacrifice!Mam nadzieję bo ostatnio wróciłam do tego anime i chętnie zobaczyłabym dalszy ciąg....
Agit
Uzytkownik
«
Odpowiedz #17 :
Grudzień 20, 2009, 05:35:07 »
To lepiej samemu wymyślić, niż oglądać przemalowane pod Paintem stare klatki.
Tohru_chan
Uzytkownik
«
Odpowiedz #18 :
Grudzień 21, 2009, 05:47:04 »
To lepiej samemu wymyślić, niż oglądać przemalowane pod Paintem stare klatki.
Niektórzy wolą czytać dzieła innych niż sprzedawać siebie.
Agit
Uzytkownik
«
Odpowiedz #19 :
Grudzień 21, 2009, 08:38:02 »
Chyba każdy woli czytać książki niż się prostytuować, nie tylko niektórzy, ale to trzeba zbadać proporcje między dziwkami a kartami bibliotecznymi.
Jeśli czyjeś dzieło jest słabe, szkoda na nie czasu, zwłaszcza jeśli chce się poznać "ciąg dalszy", którego oficjalnie nie ma (a żadna z alternatyw nie jest bardziej "prawdziwy" niż losowe fanfiki).
Tohru_chan
Uzytkownik
«
Odpowiedz #20 :
Grudzień 22, 2009, 01:37:22 »
Cytat: "Agit"
Chyba każdy woli czytać książki niż się prostytuować, nie tylko niektórzy, ale to trzeba zbadać proporcje między dziwkami a kartami bibliotecznymi.
Bez kpiny. Doskonale wiesz że nie miałam na myśli dziwkarstwa tylko pisanie jakiegoś dzieła książkowego.
Cytat: "Agit"
Jeśli czyjeś dzieło jest słabe, szkoda na nie czasu
Taka jest już reguła, wiadomo, ale mimo tego mnie osobiście interesują dalsze losy Sailor Moon. Jak nie napisane przez Naoko Takeuchi to przynajmniej przez fankę.
rip LunarBird CLH
Uzytkownik
Odp: Sailor Moon: Sacrifice
«
Odpowiedz #21 :
Luty 06, 2010, 11:00:44 »
Nie wiem skąd u ciebie taka potworna ignorancja, Agit. "Klatki przemalowane pod Paintem"? Och proszę bardzo, poświęć kilkanaście lat życia lekko licząc na narysowanie serii od zera i namów do tego innych to pogadamy. Trzeba mierzyć siły na zamiary. Nie wymagaj niemożliwego
.
Cytat: Agit Grudzień 20, 2009, 05:35:07
To lepiej samemu wymyślić,
Przyszło ci do głowy, że może nie każdy POTRAFI?
BOW TO NO MAN. TRUST NO ONE.
Agit
Uzytkownik
«
Odpowiedz #22 :
Luty 06, 2010, 12:00:30 »
Ignorancja? Na pewno chodziło ci o to słowo?
Niczego nie wymagam - i szczerze mówiąc, "nowe, alternatywne animowane młodzieżowe fanfiki z SM" mało mnie interesują, po prostu niezależnie od tego, z jaką miłością i wadą wzroku będzie się to oglądać, będzie to wyglądało bardzo biednie. I nadal będzie tylko fanfikiem, a nie "nową historią". Fajnie, że się komuś chce, ale szkoda, że to tylko tyle.
Jak ktoś nie POTRAFI, hmm... jak ktoś nie potrafi zrobić animacji, to też niech jej nie robi, o. Jak to było, "tysiąc godzin w Paincie"?
Dajcie ludziom Painta, zrobią Tokio Crystal Mew-
http://www.youtube.com/watch?v=CR0adpZRGBk
.
rip LunarBird CLH
Uzytkownik
«
Odpowiedz #23 :
Luty 06, 2010, 03:57:01 »
Cytat: Agit Luty 06, 2010, 12:00:30
Ignorancja? Na pewno chodziło ci o to słowo?
Twój post brzmi tak, jakbyś nie miała bladego pojęcia, ile pracy fani włożyli w Sacifice. Ja ich szanuję już za to, że im się udało coś takiego doprowadzić do sensownej formy. To ewenement na skalę światową. To obrzydliwe porównywać produkcję fanowską zrobioną za darmo z produkcją komercyjną, gdzie sztab ludzi za ciężką kasę pracuje na sprzęcie wartym grube miliony. Masz pretensje do mrówki, że nie da rady podnieść pnia drzewa tak jak słoń.
I nadal będzie tylko fanfikiem, a nie "nową historią".
Widziałem już fanfiki do SM przy których manga Naoko Takeuchi to zwyczajny śmieć.
niezależnie od tego, z jaką miłością i wadą wzroku będzie się to oglądać, będzie to wyglądało bardzo biednie.
Niektórzy oglądają dla FABUŁY, nie dla wybajerzonej grafiki za którą zapłaciło się kilkaset za płytkę i parę tysięcy za odpowiedni sprzet. A tak się składa, że dobre pomysły zdarzają się każdemu, nie tylko tym, którzy na nich zarabiają.
Fuujin
Uzytkownik
niedlaplebsu
«
Odpowiedz #24 :
Luty 06, 2010, 09:17:45 »
To jak z większością rekordów Guinessa - zdajesz sobie sprawę, ile pracy w nie włożono, ale masz też świadomość, że w praktyce i tak nic z tego nie wynika poza pseudo-sławą.
Nie trzeba standardów komercyjnych żeby uznać 'Sailor Moon: MUGEN: The Movie' za kupsko. I to także fabularnie, bo poza tradycyjnie biedną jakością fanfików dochodzą bariery techniczne. "O nie, pojawił się nowy wróg! Który z jakiegoś powodu wygląda dokładnie jak stary wróg po przefarbowaniu! Pora na zrecyclowaną scenę walki!"
Ja ich szanuję już za to, że im się udało coś takiego doprowadzić do sensownej formy
sensownej formy
WRONG!!!!!!!!!
You think that sex is about fun and games and love? Wrong! Sex is about disease!
rip LunarBird CLH
Uzytkownik
«
Odpowiedz #25 :
Luty 07, 2010, 02:25:03 »
Cytat: Fuujin Luty 06, 2010, 09:17:45
Nie trzeba standardów komercyjnych żeby uznać 'Sailor Moon: MUGEN: The Movie' za kupsko.
Zgadza się. Wystarczy być nastawionym na komercyjne fajerwerki. I ty śmiejesz się z ludzi dla których wygląd dymu w grach decyduje o wyborze systemu operacyjnego...
Fuujin
Uzytkownik
niedlaplebsu
«
Odpowiedz #26 :
Luty 07, 2010, 10:54:01 »
Cytat: rip LunarBird CLH Luty 07, 2010, 02:25:03
Wystarczy być nastawionym na komercyjne fajerwerki.
Jeśli "komercyjne fajerwerki" zdefiniujemy jako "coś więcej niż palette-swap w Photoshopie", to ok, przyznaję się do bycia konsumencką dziwką.
Inna sprawa, że nikt im nie kazał konkurować z wyższymi standardami wizualnymi anime. Zawsze mogli popisywać się swoimi Mary-Sue w zwykłym fanfiku, jak tysiące innych otaku-świrów z zawyżonym poczuciem własnych umiejętności. Ale że musieli być oryginalni i wypływać na szerokie wody, to im nie wyszło. Więc będę się śmiał. Niezależnie od ilości godzin jaką spędzili w MSPaincie. Taki już ze mnie zimny drań. :>
You think that sex is about fun and games and love? Wrong! Sex is about disease!
rip LunarBird CLH
Uzytkownik
«
Odpowiedz #27 :
Luty 09, 2010, 04:34:41 »
Cytat: Fuujin Luty 07, 2010, 10:54:01
Inna sprawa, że nikt im nie kazał konkurować z wyższymi standardami wizualnymi anime.
Ja nie dopatrzyłem się z ich strony żadnych zapowiedzi wypasionej grafiki, która zaćmi komercyjne produkcje, więc nie wiem o czym ty pieprzysz.
Ale że musieli być oryginalni i wypływać na szerokie wody, to im nie wyszło.
To tylko twoja opinia, że im nie wyszło. Moim zdaniem wyszło im bardzo dobrze. To, że jakiemuś idiocie z kręćkiem na punkcie grafy się nie podoba, to nie jest dowód na nic.
Więc będę się śmiał. Niezależnie od ilości godzin jaką spędzili w MSPaincie. Taki już ze mnie zimny drań. :>
Na tej zasadzie ja mogę wyśmiać dowolny film, wymyślając z kosmosu plany twórców i mówiąc, że "im nie wyszło".
«
Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 04:37:45 wysłane przez rip LunarBird CLH
»
Fuujin
Uzytkownik
niedlaplebsu
«
Odpowiedz #28 :
Luty 10, 2010, 01:41:56 »
Cytat: rip LunarBird CLH Luty 09, 2010, 04:34:41
Na tej zasadzie ja mogę wyśmiać dowolny film, wymyślając z kosmosu plany twórców i mówiąc, że "im nie wyszło".
I wielokrotnie to robiłeś?
Ja nie dopatrzyłem się z ich strony żadnych zapowiedzi wypasionej grafiki
Jest wiele grafiki i jest ona do kitu. Czego możnaby uniknąć, tworząc, powiedzmy, fanfika czy komiks. Czaisz?
To tylko twoja opinia, że im nie wyszło. Moim zdaniem wyszło im bardzo dobrze. To, że jakiemuś idiocie z kręćkiem na punkcie grafy się nie podoba, to nie jest dowód na nic.
Ughghghgh here we go again
Dobra, ok. Przekonałeś mnie. Nie tylko uznaję Sailor Moon Sacrifice za dzieło sztuki - jego świetność zainspirowała mnie do stworzenia własnej, zupełnie nowej historii!!! Podekscytowani?! Wiem że tak!!!
Panowie z Toei, oferty pracy proszę przysyłać mailem.
«
Ostatnia zmiana: Luty 10, 2010, 01:44:31 wysłane przez Fuujin
»
rip LunarBird CLH
Uzytkownik
«
Odpowiedz #29 :
Luty 11, 2010, 02:05:54 »
Cytat: Fuujin Luty 10, 2010, 01:41:56
Jest wiele grafiki i jest ona do kitu. Czego możnaby uniknąć, tworząc, powiedzmy, fanfika czy komiks. Czaisz?
Nie, nie czaję.O fanfiku nadal byś powiedział, że jest do kitu, bo nie prezentuje poziomu bestselerowych książek.
Cytat: Fuujin Luty 10, 2010, 01:41:56
Nie tylko uznaję Sailor Moon Sacrifice za dzieło sztuki
Za dzieło sztuki to i ja tego nie uznaję. Bo nie miało być dziełem sztuki, to i żadna niespodzianka. Miało po prostu być.
Strony:
1
[
2
]
3
4
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »